Urban jobbar i digitalt format i kombination med traditionell målning och collage. Tekniken kallas Mixed media. Hans motiv handlar mycket om händelser, platser, värderingar och människor som betyder något för honom.

Urban har varit kreativ så länge han kan minnas. Som konstnär är han autodidakt, självlärd. Hans motiv var under en lång period traditionella landskapsmålningar med inspiration från impressionisterna, framför allt Monet. I sitt yrkesliv har Urban jobbat med grafisk formgivning, utifrån kombinationen av traditionell målning och digitala verktyg har ett eget formspråk utvecklats under åren. Som underlag till sina bilder använder Urban många fotografier och gamla diabilder som hans pappa fotograferade under en period på 1960 -och 1970-talet. En nostalgisk skatt och ett fantastiskt underlag för målningar. 

Frank på en av sina utställningar om Notviken. Här i Biblioteket i Kulturens hus under Bok & Bild 2012 eller 2013

Under 2011 hjälpte jag Notvikaren Frank Arne Bergman med layout för boken "I vårat Notviken". Jag jobbade då på Medborgarskolan som administratör. Det var en fantastisk upplevelse att vara med i detta projekt. Frank var en eldsjäl just när gällde historien om Notviken. Vi träffades någon gång per vecka. Då kom han med en papperskasse full med texter och bilder. Vi hade väldigt roligt tillsammans och jag lärde mig en hel del om Notvikens historia. Frank hade gett sig den på att få klar denna bok så snart som möjligt då hans hälsa sviktade. I november 2011 var den i tryck. Efter det hade Frank en del föreläsningar och utställningar om boken. Tyvärr gick han bort bara några år senare.